2016. 11. 12.

Jay Crownover - Rome

Fülszöveg:
Cora Lewis is a whole lot of fun, and she knows how to keep her tattooed bad boy friends in line. But all that flash and sass hide the fact that she’s never gotten over the way her first love broke her heart. Now she has a plan to make sure that never happens again: She’s only going to fall in love with someone perfect.

Rome Archer is as far from perfect as a man can be. He’s stubborn and rigid, he’s bossy and has come back from his final tour of duty fundamentally broken. Rome’s used to filling a role: big brother, doting son, super soldier; and now none of these fit anymore. Now he’s just a man trying to figure out what to do with the rest of his life while keeping the demons of war and loss at bay. He would have been glad to suffer it alone, until Cora comes sweeping into his life and becomes the only color on his bleak horizon.

Perfect isn’t in the cards for these two, but imperfect might just last forever . . .

Borító: 1
Sorozat: Marked Man # 3
Eredeti cím: Rome
Kedvenc karakter:Rule,Nash,
Oldalszám: 384
Kiadó: William Morrow
Kiadás: 2014Jet kötetének epilógusában már bemutatkozott a páros, bár akkor még senki sem sejtette a csapat tagjai közül - még ők maguk sem - hogy egymás mellett fognak kikötni.
Rome már az első felbukkanásával megkedveltette magát velem. Rule bátyja a nagy testvér, aki mindenkire vigyázni akart. A katonaságot és Afganisztánt választotta 18 évesen, és az utolsó hazalátogatása igen megviselte. Kiderült hogy öccse Remy és Shaw is hazudtak neki, és ezt nem viselte jól.
A saját kötetében már cseppet sem volt az a kedves és törődő nagy testvér, akinek gondoltam.

Szinte rá sem ismertem Rome-ra. Miután leszerelt, tipikus katonabetegség kapta el. Nem tudta hogy mit kezdjen magával, és az a sok háború megváltoztatta. Posztraumatikus stresszben szenved, amit szerencsére a többiek hamar észrevettek, de kezelni nem tudták.

Rome úgy döntött hogy önpusztításba kezd, de szerencsére volt aki megértette és segített neki. Bertie munkát adott neki a névtelen - szó szerint - bárjában. Munkát és célt adott neki.

És ott van Cora, a szalon piercere, akire mindig számíthattak a többiek. A fiúklubban ő az egyedüli lány, aki a srácok fiatal korukban magukhoz engedtek.
Cora kicsit nyers, de tisztán látja a dolgokat. Kivéve ha a szerelemről és magáról van szó. Abban a hitben él, hogy ő csakis a tökéletes pasival elégszik meg, és nem ad esélyt senki másnak.
Érdekes volt olvasni, hogy egy kitetovált piercinges lány, és egy ex katona hogyan találnak egymásra, és lelik meg a békét.

A többi párossal ellentétben itt nem volt mindent elemésztő tűz.
Foghatjuk ezt arra, hogy pár évvel idősebbek a többieknél, és sok mindent láttak, illetve éltek át.
Mégis megvolt köztük a kémia. Cora próbálta támogatni Rome-ot, és a fiú is őt. Szerelem mellett barátság is kialakult közöttük.
Mivel már az előző kötetben kiderült, hogy a srácok mindegyike büszkélkedhet intim piercing-vel, miért lenne Cora az egyetlen aki kimarad?

Szórakoztató volt olvasni, hogy Rome ezt is felfedezi.

Cora legnagyobb rémületére teherbe esik. Kíváncsi voltam, hogy a páros hogyan fogja ezt kezelni. Hiszen Cora kialakította a maga furcsa életét, Rome pedig a saját démonaival küszködik.
De jól vették az akadályokat. Mint mondtam, inkább a barátság tartotta őket össze, és úgy alakult ki később a szerelem. Jó volt látni, hogy kezdik összeszedni magukat, és Rome, hiába több hibát elkövetett, helyre tudta ezt hozni.
Azt viszont unalmasnak találtam, hogy Cora exe is képbe került. Annyira sablonos!
De szerencsére jött és ment.

A könyv vége kiszámítható - minta sorozat többi részében - de mégis nagyon jóra sikeredett.
Rome igazi katona, Cora-nak pedig ezzel az akciójával végképp elnyerte a szívét.

Nagyon szeretem azokat a sorozatokat, ahol a régebbi szereplők is tiszteletüket teszik.
Rule a saját kötetében igazán hűvös és távolságtartó volt. Mostanra már megnyílt - valamennyire - és őszintén tud beszélni Rome-val és a barátaival.
Még most is azt mondom, hogy a sorozat húzóereje maga Rule. Egyedi és különleges, az írónő nagy figyelmet szentel neki.

Nash egyre szimpatikusabb, és az írónő okosan mutatta be a jövőbeli párját.
Kíváncsian várom a kötetüket.

Ami a szívfájdalmam a sorozattal kapcsolatban, hogy hiába a jó karakterek, és végre nem szépfiúkról van szó, hanem igazi rockerekről, tetoválókról és minden ami hiányzik az ember lányának, a történet valamint a az írónő stílusa a "B" kategóriában ragadt. Igazán kár érte.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...