2014. 01. 27.

Sherrilyn Kenyon - Sins of the Night

Fülszöveg:
In the realm of the Dark-Hunters there is a code of honor that even immortal bad boys must follow:
Harm no human. Drink no blood. Never fall in love.
But every now and again a Dark-Hunter thinks himself above the Code. That's when I'm summoned. Who am I? I'm the one thing the fearless fear. Step over the line and it's my wrath you will face. Nothing can touch me. Nothing can sway me. I am relentless and unfeeling.
Or so I thought until I met a female Dark-Hunter who goes by the name of Danger-it's not just her name, it's how she lives her life. She doesn't trust me at all. And who could blame her? She alone knows that I'm here to be judge, jury and most likely executioner of her friends. Yet she is my key to saving some of them. Without her, they all will die.
Dangereuse St. Richard is a deadly distraction. Something about her is reawakening a heart I thought was long dead. But in a race against evil, the only hope mankind has is that I do my duty. And how can I do my duty when it means that I will have to sacrifice the only woman I've ever loved?



Borító: 4,5
Sorozat: Dark Hunter # 8
Kedvenc karakter Alexion, Ash, Simi, Xirena, Urian
Oldalszám: 384
Kiadó: St. Martin's Press
Kiadás: 2005


Iszonyatosan büszke vagyok magamra. Életem első angol nyelvű könyvét sikerült befejeznem bő egy hónap alatt.
Imádom Kenyon-t, és nagyon frusztrál, hogy idehaza milyen csiga lassan jelennek meg a kötetek. Elszántam magam arra, hogy biz' én nekikezdek angolul, mert ez nem állapot.
Nagyon meglepett, hogy értettem azt amit olvasok. Oké, ennek evidensnek kéne lennie, de mivel első angol könyvem, és a szókincsem sem egy nagy szám... Szóval értitek. Persze nem minden mondatot értettem, de nem is úgy álltam neki, hogy a szótár itt lesz mellettem, és mindet megnézem. Mert akkor tuti, hogy nem végeztem volna május 40-re sem.
Szóval...Most majd kiugrok a bőrömből, hogy végre nekem is sikerült elolvasnom egy angol könyvet. Egy Kenyon könyvet! Hát nem csoda, hogy imádom ezt a nőt!

A történetről röviden:
Alexion évezredek óta Ash-el és Simi-vel él Katoteros-ban. Nem hagyhatja el azt a helyet, csak nagyon ritkán. Nem érintkezik senkivel Ash-en kívül. Éppen ezért, a fél szemét a Dark Hunter-eken tarja, és tudja, hogy kivel mi történik.
Ezért is kéri meg Ash-t, hogy engedje meg, hogy elmenjen Aberdeen-be, ahol egy régi barátja, Kyros éppen rossz útra tért. Segíteni szeretne a férfinek, de Ash nem igazán akarja, hogy odamenjen. De Alexion-t, nem csak a barátja iránti hűsége hajtja. Danger, az egyik női Dark Hunter is felkelti a érdeklődését.
Danger és Alexion együtt próbálnak meg utána járni a történteknek, és Lexi reméli, hogy még idejében megtudja menteni Kyros-t, miközben a Danger iránti érzelmeivel viaskodik...

Nem is tudom, hogy mivel kezdjem. A könyv végén található egy pár oldalas novella, The beggining címmel. Szerintem vagyunk egy páran, akik azt hamarabb olvasták, mint ezt a könyvet, szóval először arról pár szót.

A novella önmagában nem mutat semmi újat, de most, hogy olvastam Lexi kötetét, úgy már bizony van értelme.
Mint ahogy a cím is mutatja, a kezdeteket meséli el ez a pár oldalas szösszenet.
Kr.e 7382-ben járunk Görögországban. Ash még igen fiatal, és egyedül néz szembe a daimon okozta fenyegetéssel. Artemisz évszázadok óta próbálja visszacsábítani magához Ash-t, de a férfi megtanulta a leckét.
De Artemisz sem lenne az aki, ha nem találna ki valamit. Megalkotja az Első Dark Hunter-eket. Név szerint: Callabrax-t, Kyros-t és Ias-t.
Ash elvállalja, hogy tanítja őket. Viszont Ias még mindig vágyódik a felesége után. Ash-nek megesik rajta a szíve, főleg, hogy a nő is szomorú, mert elvesztette a szerelmét.
Ash megszerzi Ias lelkét, de a döntő pillanatban kiderül, hogy Liora - Ias felesége - nem a férjét követelte vissza, hanem a szeretőjét.
Mivel az Éjféli vad-ban megtudtunk, hogy csak a feltétlen bizalom és szeretet tudja visszahívni a lelket a testbe, így Ias arra kárhoztatott, hogy Árnyként éljen az idők végezetéig...

Bevallom őszintén, sokszor olvastam a novellát, de nem igazán szenteltem figyelmet a három Dark Hunter-nek. Na de most!
Mivel Audiobook-ban is sikerült megszereznem a könyvet, együtt olvastam és hallgattam a történetet. Élvezetes volt hallgatni a sztorit.
Na de kezdjük az elején. Ki is az az Alexion? És mi köze a könyvnek a novellához?

Nos Alexion a novellában szereplő Ias. Miután Dark Hunter-ként is meghalt nevet változtatott. Ő most már nem Ias. Hanem Alexion.
Alexion Ash-el és Simi-vel él együtt Katoteros-ban immár 9000 éve. Segít Ash-nek neveli Simi-t, akit úgy szeret, mintha a lánya volna. Mivel nem igazán hagyhatja el Katoteros-t, ezért a háttérből figyeli a Dark Hunter-eket. Ezenkívül ő tartja karban a Dark Hunter-ek fórumát is. Oh és igen. Ő az a mesebeli lény, akiről még a Dark Hunter-ek is csak szóbeszédet hallottak. Ő Ash személyes "Puszítója". Ha valamelyik DH rossz fát tesz a tűzre, akkor Lexi dolga, hogy megoldja a dolgokat.

Alexion látva régi barátja cselekedeteit, elhatározza, hogy megmenti Kyros-t. Ash nem akarja elengedi, de végül beadja a derekát.
Úgy mutatkozik be a DH-nak, hogy ő Ash Fegyvernöke, de mindenki tudja, hogy olyan nincs. Szóval megindul a spekulálás, hogy Lexi Ash-nek kémkedik.
Alexion Danger házában bukkan fel, és ott szándékszik lakni, míg meg nem oldja Kyros problémáját.

Danger nem bízik Alexion-ban. Főleg azután, hogy Kyros miket mondott el neki Ash-ről.
Bevallom nőiesen, alig vártam már, hogy egy női Dark Hunter is képviseltesse magát. Viszont Danger-el eleinte kicsit meggyűlt a bajom. Kezdjük azzal, hogy francia. Isten tudja, valahogy nem kedvelem őket. De ezen még túlteszem magam. Ami kicsit kiverte a biztosítékomat - és nem csak Dangernél - az a bizalmatlanság. Ash tanította mindannyiukat, mindig segít nekik, ők meg nem bíznak benne, és elhisznek mindenféle szóbeszédet. Gyerekek, bízzatok már egy kicsit jobban Ash-ben!

Kyros fejét Stryker telebeszélte mindenféle butasággal. Kyros telebeszélte ugyanezzel a butasággal a többiek fejét is, és kész is van a lázadás. Mivel Kyros az első DH-k egyike, megbecsülik, tisztelik, és hallgatnak rá.
Eleinte Danger is elhiszi a szóbeszédet, de Alexion meggyőzi, és végül együtt szállnak szembe Stryker-el és a lázadókkal.

Alexion-t nagyon megkedveltem. Egy üde színfolt a sorozatban. Természetesen szarkasztikus - mint az összes Kenyon karakter - fura humorral áldotta meg a sors, és totálisan egyenes típus. És titkolózó.
Nem tudom normálisan megfogalmazni hogy milyen is valójában Lexi, de annyi biztos, hogy kedvenc lett.
Danger és közte már a kezdetektől megvolt a kémia, de Danger nem adta magát olyan könnyen.
Mivel Lexi nem érintkezik másokkal így nehezen nyílik meg, és olyan mint Ash. Állandóan titkolózik.
A kötet során felbukkannak újabb Dark Hunter-ek. Ephani egy újabb női Vadász, aki sajnálatos sorsra jut. Rafael, aki felkeltette az érdeklődésemet, és még sorolhatnám.
" "Who killed you?"
"My wife's lover."
She grimaced. "Ouch."
"Yeah."
"And then your wife dropped the medallion instead of freeing your soul," she said, her voice filled with anger. "I can't believe she'd do that to you."
(...)
"Did you go back and kill your wife?"
"No." He gave a short, bitter laugh. "I have to say, it was truly one of the finer moments of my life… or death. I felt like a complete and utter asshole, lying there, looking at her as she watched me die. There wasn't even pity or the smallest amount of regret in her eyes. If anything, she was glad to see me go."
Poor guy. She knew firsthand that it was not only painful but humiliating to have misjudged someone so badly. "So what happened to her?"
One corner of his mouth quirked up in wry humor. "Acheron turned her to stone. She's now a statue that stands in the hallway outside my room."
Danger widened her eyes. "Are you serious?"
"Absolutely. I blow her a sarcastic kiss every morning when I walk past her.""

Miközben a páros próbálja menteni a menthetőt, Stryker újabb és újabb ötletekkel áll elő. Nem elég, hogy Ash ellen fordított jó pár DH-t, még egy Charonte démon-t is küldd Danger házába, hogy elintézze Lexi-t.
Természetesen Stryker terve elbukik, így egy másik Charonte-t küld Alexion ellen. Xirena-t, Simi testvérét...
Na ekkor indul be igazán a történet. Xirena-ról már olvastam, mivel össze vissza olvasom a sorozatot. De itt bukkan fel először, és lássuk be. Simi testvére csak jófej lehet. És igen. Xirena az egyik kedvencem lett. Imádtam! Alig vártam már, hogy találkozzanak Simi-vel.

Mindeközben Alexion hiába hívogatja Ash, a férfi nem felel. Megvan rá az oka, de Istenem...Mindig ezt csinálja!
Ash tudja, hogy most Alexion sorsa a tét, és nem avatkozhat közbe. Csak a végén...

Danger és Alexion kapcsolta nem olyan tüzes. Inkább az érzelemre koncentrál. Lexi-nek csupán pár napja van, hogy elintézze Kyros ügyét, és vissza kell térnie, mivel... Ahogy ő mondja: I'm 'other'.
Nos igen. Ő valóban egy merőben más kategória. Mivel DH-ként halt meg, elméletben ő egy Árny, de mivel Ash valahogy megmentette, ő még az Árnyak között is más.
Tetszett Danger és Lexi kapcsolata. Moziztak, randiztak. Ami nekünk természetes, az Alexion-nak új, mivel 9000 éve Kalosos-ban él.
A páros sokat beszélget, megosztják egymással a gondolataikat. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Alexion elmondja Danger-nek hogy kicsoda, és meddig maradhat.
Mind a ketten tudják, hogy a kapcsolatuk halálra van ítélve, de mégis...Élvezik az együtt töltött időt.

" He indicated Eric Bana, who was playing Hector. "What about him?"
"He's okay, but not my taste. I'm not that attracted to brunettes. I like blonds better, which is why I adore Orlando as Legolas and not Paris."
There was no missing the spark of interest in his eyes. "That's good to know."
Danger had no idea why she liked teasing a man she really should hate, and yet she couldn't seem to help herself. "Well, that information does you no good."
"Why not? I'm blond."
"Yes, but you're not human." She looked back at the screen where Brad Pitt, as Achilles, was fighting with his cousin. "Then again neither is he," she said with a breathless sigh. "I swear, that man is a god.""

Ahogy közeledik a leszámolás éjszakája, egyre jobban átéreztem Danger helyzetét. Mivel sokat tud Alexion múltjáról és Ash-ról, a férfi úgy dönt hogy miután elrendezte Kyros problémáját, kitörli a nő emlékezetét. Természetesen Lexi úgy tervezi, hogy ezután láthatatlanul fog vigyázni a szeretett nőre.
Az utolsó fejezeteket imádtam! Átereztem mindkét szereplő szomorúságát.  Szeretik egymást, és tudják hogy ez a kapcsolat nem vezet sehová. De mégis...
Stryker sikeresen maga mellé állított jó pár DH-t, így a harc elkerülhetetlen. Lexi a harc során próbálja védeni Danger-t, de Stryker valamilyen módon megszerezte a... Nem árulom el, hogy mit. Legyen elég annyi, hogy egy nagyon fontos dolgot.
Mivel romantikus sztori, az ember lánya már az első pillanattól fogva tudja, hogy happy end lesz a könyv vége. De mégis! Annyira izgultam a szereplőkért. Annyira akartam hogy Lexi boldog legyen!
Kyros a harc közepette rájön, hogy Stryker átverte. Kész is a katasztrófa. De akkor megjelenik Urian. Imádom ezt a titokzatos pasast is!Komolyan, a gyengéim ezek a karakterek. Stryker nagyjából kitér a hitéből hogy él a fia, de hamar túlteszi magát rajta.
Mint említettem, Ash szeret az utolsó utáni pillanatokban megjelenni. Most is ezt teszi. Lexi természetesen dühöng emiatt, hiszen Ash megmenthette volna Danger-t. De nem tette. Vagy mégis? Olvasd el, és megtudod.
Az epilógus fantasztikus volt! A két Charonte ahogy találkozik, és egyből a pasikról kezdenek el konzultálni! Frenetikusak voltak!
Katoteros most már nem lesz olyan csendes, hiszen többen is beköltöztek Ash házába, aminek a férfi örül is, meg nem is.
Annyit mondanék még, hogy hiába a könyvben a régi karakterek 1%-a sem bukkant fel, mégis nagyon élvezetes volt a sztori. Valahogy most nem hiányoltak a többieket. Helyettük itt volt Savitar, egy kis Urian, Alexion és Xirena. Ash-ről és Simi-ről pedig még nem is beszéltem.
Mindenkinek ajánlom hogy olvassa el ezt a könyvet is. Higgyétek el nem nehéz a könyv nyelvezete!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...