2014. 03. 03.

Szerzeményeim # 6

A Február a legrövidebb hónap, és ha címszavakba írnék róla akkor ezek jutnának az eszembe:
Pararomance, manga, anime. Érdekes módon ezt a hónapot Kenyon és Cole uralta. Nos akkor lássuk, hogy februárban milyen könyvekre tettem szert.

Még január utolsó keddjén rendeltem a kiadótól egy nagyon jó kis akcióban Kenyon-t és a két Cole könyvet. Mivel érvényes volt még a 2+1-es akció is, nagyon jól jártam. Egy könyv áráért bezsebeltem kedvenc pararomance íróim új köteteit. Nagy Kenyon fanatikus lévén alig vártam, hogy birtokolhassam Val kötetét, és jelentem nem csalódtam.
Ezek után valahogy nem is volt kedvem könyvet venni, és inkább az animék és mangák világa felé vettem az irányt. Egy kedvenc animét/mangét is avattam. Nos igen, ez az anime uralta ezt a hónapot. Van még rajtam valaki, aki meg van veszve a Kuroko no Basuke mangáért/animéért? Mert engem totálisan elvarázsolt. Annyira, hogy a könyveket is hanyagoltam miatta.


Még a hónap elején láttam, hogy a Líránál akciós a Cole-Showalter novelláskötet. Nagyon akciós. Én persze mint mindig, csak halogattam a megvételét. Tudjátok, tipikusan "Hej ráérünk arra még". Nos mint mindig, most is megszivattam saját magamat. Mire eszembe jutott hogy megrendeljem, eltűnt a honlapról. Vagyis nincs készleten. Őrjöngtem, mert ugyan így jártam anno Lara Adrian könyvével is.
A nagy dühöngés közepette eszembe jutott a Grando.hu. Ott is szokott akciózni a Líra. És minő szerencse, lehetett még rendelni ezt a novelláskötetet. Örültem is a fejemnek, hogy igen, csak sikerült.
Ezzel egy időben a Libritől is megrendeltem Darren Shan trilógiájának a 2. részét. Majd' 2 éve várok arra, hogy akciós legyen. Pont 2 éve kaptam ajándékba az első részét a sorozatnak, és annyira tetszett, hogy egyből kívánságlistára pakoltam a folytatásokat. Na igen. Két év kellett, mire ténylegesen eljutottam oda, hogy megvegyem a folytatást.

Nagy volt a boldogság, hiszen most már Cole ügyileg naprakész voltam. Vagyis csak majdnem. Ekkor jött az email, hogy sajnálatos, de nem tudják beszerezni a novelláskötetet. Ilyenkor ne legyen az ember ideges? Nos én írtam egy szép emailt a Lírának, hogy ez nem járja. Kétszer akartam rendelni tőlük, és mind a kétszer negatív tapasztalataim vannak velük. Érdekes módon egyből találtak még elvétve egy példányt a könyvből...

És most következzen a polcon egyik ékessége. Köztudott hogy megvagyok veszve Kenyon könyveiért. Meg persze Moning könyveiért is, de az most mellékes. Szóval. Több hete fontolgatom hogy angolul folytatom a sorozatot, mert a hazai kiadó nagyon nem akar sietni a folytatásokkal, és a kivitelezés is siralmas. Múlt hónapban sikerült az első angol Kenyon-omat elolvasnom, és nem is kellett több. Eldöntöttem, hogy biz' nekem papír formátumban is kellenek a könyvek. A hónap vége felé végre rászántam magam, és megrendeltem a Dark Side of the Moon-t a Bookdepository-ról. Igaz, hogy régebben olvastam rajongói fordításban, de úgy döntöttem, hogy vagy eredetiben olvasom, vagy sehogy.

Mondanom sem kell, hogy tűkön ülve vártam a könyvet. És éppen ma hozta a postás. Gondolom kitaláljátok, hogy vigyorogtam mint a tejbe tök, és ugrándoztam, mint egy gyerek.
Így most már én is birtoklok egy eredeti Kenyon-t, és ezáltal bővült a magánkönyvtáram is. Hát nem szépségesek így együtt?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...