2014. 02. 20.

Catherine Anderson - Csillogás

Fülszöveg:
Rainie Hall elhatározza, hogy maga mögött hagyja egész addigi életét, keserves házasságát, brutális férjét, és új személyazonossággal letelepedik Crystall Fallsban. Könyvelői állást talál Parker Harrigannél, akinek már az első pillanatban megtetszik az asszony. Kapcsolatuk óvatosan, fokozatosan teljesedik ki, hiszen Rainie szörnyű titkának emlékei újra és újra kettejük közé állnak. Parker megpróbálja rávenni, hogy forduljon a rendőrséghez, ám a nő hajthatatlan: biztos benne, ha felfedi személyazonosságát, a férje a nyomára bukkan, feldúlja alakuló boldogságát, és végez vele.
A gyengéden szerető Parker és az egész Harrigan család felajánlja segítségét, hogy Rainie végleg lezárhassa a múltat. De elég lehet mindez az alattomos férj ellen? Rainie átadhatja magát a valódi boldogságnak?



Borító: 3
Sorozat: Kendrick/Coulter/Harrigan # 9
Eredeti cím: Star Bright
Kedvenc karakter -
Oldalszám: 376
Kiadó: General Press
Kiadás: 2010

Amint befejeztem a Hajnali fényt, egyből nekikezdtem ennek a könyvnek. Molyon érdekes módon ennek rosszabb átlaga van mint az előző résznek, de nekem ez valamivel jobban tetszett.

Raine fondorlatos módon elszökik egy hajóról erőszakos férje elől. Crystall Falls-ba érkezik új személyazonossággal. Abban a hiszemben telepedik le a városban, hogy új életet kezd Anna néven. Állást vállal Parker Harrigan-nél, de a férfi hamar rájön, hogy a nő hazudott neki a kilétét illetően. Parker rájön, hogy Raine miért menekül, és miért fél nemcsak tőle, hanem még a saját árnyékától is. Parker-nek megtetszik a nő, de türelmesnek kell lennie, ha megakarja magának szerezni az asszonyt.

Nagyon, de nagyon jól indult ez a könyv. Élveztem olvasni. Raine erőszakos férje elől menekül, és próbál új életet kezdeni. A nő állandóan feszült és ideges, és ez rányomja a bélyegét a mindennapjaira.
Anderson nagyon jól ábrázolta Raine helyzetét. Tökéletesen ábrázolta a bántalmazott nőt. A szorongását, a félelmét, a bizalmatlanságát. Hogy fél nyitni az emberek felé, és sehol sem érzi magát biztonságban.

Parker már az előző részben felbukkant, de őszintén szólva nem tett rám túl nagy benyomást. Itt viszont jobban megismerhettem. Ő a tökéletes férfi. Türelmes, kedves, vicces és be nem áll a szája. Nekem már túl tökéletes volt. De Raine-nek pont ilyen férfira volt szüksége.
A kötet során Raine megtanul bízni Parker-ben, de nem megy ez olyan könnyen. Nagyon sokáig csak barátság van közöttük. A szerelmet nem is hiányoltam.
Parker hamar rájön hogy szereti Raine-t, de nagyon türelmesnek kell lennie.

Időközben felbukkan a Harrigan család többi tagja is. Loni is tiszteletét teszi, és neki köszönhetően kiderül, hogy Peter, Raine férje tudja hogy a nő még él, és az a célja hogy megtalálja és megölje őt.
Ennek hallatán összegyűlik a család, és kezdetét veszi Raine kiképzése is.
És itt jött el az a pillanat, amikor ellaposodott a könyv. Raine edzése túl sok oldalon keresztül folyik. Nem értem, mi szükség volt rá. Itt már ellaposodott a történet, és ismételten jó pár oldal átlapoztam, pedig nem szokásom az ilyesmi.

A végkifejlet itt is sejthető. Tudja az olvasó, hogy mi fog történni. Ennek következtében kicsit csalódott voltam, hiszen tudtam hogy mi fog következni.
Az is negatívumként hozható fel, hogy a páros a könyv 3/4-ben magázódik. Barátok, de magázódnak. Ki érti ezt?!

A szerelmi szál fokozatosan, szinte észrevétlenül bontakozik ki. A történet szempontjából ez telitalálat volt. Parker a végletekig türelmes, és nem sietteti Raine-t.
Raine pedig az edzések során magára talál, és a félős, ijedős nőből végre ismét az lett, aki a házassága előtt. Egy talpraesett, humoros nő.
A Harrigan családot is sikerült egy kicsit jobban megkedvelnem. Végre megláttam bennük a potenciált. De itt is jóval több szerepet kap a vallásosság, bár nem annyira, mint az előző részben. Mivel Raine házas, így Parker számára bűn lenne közeledni felé. De Anderson ért hozzá, hogy  úgy keverje a dolgot, hogy mégis elfogadható legyen. Vagyis a tény tény marad, de mivel erőszakos a férj, és az egyház előtt ez nem valódi házasság.

Ez a könyv jobban lekötött mint az előző, de még most sem az igazi. Jó volt a könyv, de egy idő után itt is ellaposodott. Anderson sokáig húzta a szálakat.Ha nem tette volna, egy sokkal jobb történet bontakozott volna ki.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...