2016. 02. 14.

Hamarosan érkezik... #6

Bő két éve nem volt már Hamarosan érkezik... bejegyzésem. Igen, egyrészt lustaság, másrészt nem igazán jelent meg olyan könyv, amire azt mondtam hogy nekem azonnal kell.
De a helyzet megváltozott, és úgy illik, ha erről szót ejtünk.
Először is. Nem a bejegyzéshez tartozik, de muszáj megosztanom ezt a hírt. A hét közepe tájékán elérte a blog az 50.000 látogatottságot! El sem hiszem! Nagyon boldog vagyok, főleg azért mert ez amolyan visszajelzés, hogy igenis érdemes ezt csinálnom. Már csak annyi lenne a kívánságom, hogy minél többen osszátok meg velem a véleményeteket, gondolataitokat!
De visszatérve a megjelenésekre. Íme azok a gyöngyszemek, amiket KÖTELEZŐ beszereznem.
Fülszöveg:
A Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.
Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.
Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.
Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye, ha teljesítem a kötelességemet. Ám hogyan tehetném, ha ezzel fel kell áldoznom az egyetlen nőt, akit valaha szerettem?Eredeti cím: Sins of the Night
Sorozat: Sötét Vadászok # 8
Kiadó: Athenaeum
Megjelenés: 2016.03.31
Goodread-es értékelés: 4,17


Miért figyeltem fel rá?
Ez még kérdés? Kenyon az egyik, ha nem a legkedvencebb írónőm. Mivel Ulpius kiadó becsődölt, így búcsút mondhattunk annak hogy olvassuk a folytatásokat. Hivatalosan nem jelent meg több Kenyon fordítás, ám a könyvmoly tudja hogy hol és mit kell keresni. Igaz, Alexion kötetét nem lehet megtalálni, és ezért is vettem rá magam még tavaly az eredeti nyelvű könyvre. Itt olvashatjátok az értékelésemet a könyvről.
És nem győzöm hangsúlyozni, hogy aki kedveli az írónő munkásságát, az szerezze be a könyveit legális forrásból. Kaptunk egy újabb esélyt, mutassuk meg hogy érdemes volt a Kiadónak folytatni a sorozatot! És így ismét felcsillant a remény, hogy Acheron kötetét hivatalos fordításban is olvashatjuk! Igaz a borító nem jön be, de egye fene. A moly ne válogasson! Itt tudjátok előrendelni.

PS: Ehhez a kötethez tartozik a kezdetek című novella. Sokan olvashattátok, és remélem hogy a kiadó ezt is megjelenteti. Annyit elárulok, hogy annak a novellának elég sok köze van Alexion-hoz.
Fülszöveg:
Nincs még elérhető fülszöveg.

Eredeti cím: Queen of Fire
Sorozat: Hollóárnyék trilógia # 3
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2016.03.?
Goodread-es értékelés: 3,63


Miért figyeltem fel rá?
Anthony Ryan Hollóárnyék trilógiájának első része a Vér éneke nagyon tetszett. Annyira, hogy a folytatást szinte azonnal megrendeltem. Nem olvastam még, de mivel alig 1,5 hónap múlva jön a befejező kötet, a tűz királynője, lassan illő volna.
És ez a borító! Csodálatos. Az egyik moly szemfülességének hála kiderült hogy ez Brent Weeks - Éjangyal trilógiájának francia borítója, ami Frederic Perrin munkája.
Az egész sorozat minőségi és csodás borítókból áll. Igaz, ez inkább a második részhez passzol jobban, de még így is öröm lesz a polcomon látni.
Fülszöveg:
Wes Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól…
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát. Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket…hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.

Ő volt minden, amire szüksége lehetett.
Titok, harc és szenvedély.
16 évig várt rá.
Ő az, Barack.Eredeti cím: A Pound of Flesh
Sorozat: A Pound of Flesh # 1
Kiadó: Libri
Megjelenés: 2016.04.15.
Goodread-es értékelés: 4,03


Miért figyeltem fel rá?
Őszintén mondom, hogy nekem a címről, illetve a borítóról egyből egy fantasy regény ugrik be. Főleg a zombis fajtából. Elolvasva a fülszöveget viszont úgy megfogott a  sztori, hogy egyből kívánságlistán végezte a kötet.
Nem szeretek új sorozatba kezdeni, de ezzel kivételt tetszek. Eddig két "egész" könyv, illetve két novella tartozik a sorozathoz.
Fülszöveg:
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom és szenvedés megéri, amikor a mese jóra fordul, és boldog vége lesz. Hirtelen nem számít, ha az ember négyest kapott a francia röpdogára, vagy ő az egyetlen lány a suliban, akinek nincs randija a bálra. A boldog vég jóvátesz mindent. De mi van, ha ez mégsem a vége?

Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.

Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet…Eredeti cím: Between the Lines
Sorozat: -
Kiadó: Athenaeum
Megjelenés: 2016.03.25.
Goodread-es értékelés: 3,57


Miért figyeltem fel rá? 
Jodi Picoult munkásságával tavaly sikerült megismerkednem, és az írónő stílusa egyből elvarázsolt. A drámai és életszerű története nagyon megfogott. Igaz hogy manapság inkább a fantasy vonal menő nálam, de nagyon szeretem a romantikus történeteket is. A kötetet a lányával közösen írta, és a fülszöveg nagyon megtetszett. A borító is tetszik, tipikus nyári hangulatot áraszt.
Itt tudjátok előrendelni.
Fülszöveg:
Nincs elérhető fülszöveg és borító.


Eredeti cím: Lothaire
Sorozat: Halhatatlanok Alkonyat Után # 10
Kiadó: Athenaeum
Megjelenés: 2016.06.?
Goodread-es értékelés: 4,43


Miért figyeltem fel rá? 
A végére hagytam az egyik legjobbat. Imádom Cole-t, és az HAU sorozatát. Mivel ez is az Ulpiushoz tartozott, ennek a kiadása is becsődölt. Viszont a kiadó egyik munkatársa közhírré tette, hogy az Athenaeum kiadó Sherrilyn Kenyon sorozata mellett Ms.Cole eme sorozatát is felkarolja. Igaz, pontos dátum még nincs, csak annyi hogy esetleg a Könyvhétre érkezik. Viszont minél hamarabb, és minél többször szót ejtünk a megjelenésről, annál több olvasóhoz jut el a hír.
Igazán hálásak lehetünk a Kiadónak, hogy felkarolja ezeket a pararomance gyöngyszemeket. Annyi hátránya van a dolognak, hogy Regin történetét, a Sötétség démonát már nem lehet kapni sehol papír formátumban. De ez ne akadályozzon meg senkit. Ismét itt az esély, hogy olvassuk kedvenc sorozatainkat. Az esélyt megkaptuk, hát éljünk is vele.
Borító illetve fülszöveg még nincs, de bízom benne hogy pár hónap múlva az is napvilágot lát. Ettől már csak az lenne jobb, ha Nalini Singh sorozatait is folytatná valaki. Izgalmas, és jó könyvekkel teli évnek nézünk elébe, és még csak február van!


3 megjegyzés:

 1. Eddig is szerettem az Athenaeum kiadót, na de most aztán...!!! *.* Nagyon jó, hogy folytatják Kenyon és Cole sorozatát (pedig egyik részt sem olvastam, de tervezem). Ezek mellett Picoult és Jackson könyveit várom még.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kiadó nagyon belehúzott. Jobbnál jobb könyveket hoznak ki.
   Nagyon nagy öröm volt látni, hogy a két kedvenc írónőm sorozatát felkarolják.
   Tessék gyorsan olvadni mindkét sorozatot! Lehet hogy Kenyon első kötete nem nyeri el a tetszésedet - nekem az is bejött - de ne add fel.
   Cole pedig fantasztikus karaktereket alkotott. :-)
   Várom majd a véleményed róluk.

   Jackson könyyve nagyon érdekel, viszont megvárok pár véleményt majd róla.

   Törlés
  2. Bele bizony. Csak így tovább! Remélem a régi ulpuiusos könyvek közül Cat és Bones is új gazdára talált, és hamarosan a maradék pár részt is olvashatjuk magyarul.
   Oké, mindenképp olvasom majd a két sorozatot, és ha valamelyikkel nehézségem is akad, akkor is folytatni fogom. :)

   Jackson könyvéről én is megvárok pár véleményt.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...