2014. 08. 13.

Julie James - A hamis partner

Fülszöveg:
A SORS KÉT ELLENSÉGET EGYMÁS KARJAIBA SODOR.

Cameron Lynde helyettes államügyész a sok ezer chicagói szállodai szoba közül pont azt az egyet választja ki, amelyiknek a szomszédságában egy házasságtörő politikus heves szerelmi hancúrozása halállal végződik. Az ügyet Jack Pallas FBI-ügynökre osztják ki, aki még mindig Cameront okolja azért, hogy három évvel korábban csaknem derékba tört a karrierje…
Még hogy Cameronnal dolgozzon együtt? A bolondját járatják vele? Ez csak valami ugratás lehet, gondolja Jack, miután a száműzetéséből ismét visszatérhetett Chicagóba. De szó sincs tréfáról – félre kell tenniük a zaklatott múltat, és az ügyre kell összpontosítaniuk. Feltéve, ha a borotvaéles szócsatáik és a köztük fellángoló forró szexuális vonzerő lehetetlenné nem teszik a közös munkát…



Borító: 4,5
Sorozat: FBI # 1
Eredeti cím: Something About You
Kedvenc karakter: -
Oldalszám: 342
Kiadó:Pioneer Books
Kiadás: 2012


Az írónő könyve már két egész éve terítéken van nálam, de mindig találtam valami kifogást arra, hogy elolvassam. Bár ne halogattam volna eddig.
Szeretem a modern romantikus sztorikat. Igaz, hogy túl sok újat már nem tudnak mutatni, de mégis élvezem őket olvasni.
Az írónő stílusa már az első oldalon megvett magának kilóra. Imádom az efféle stílust.
A történet igazán egyszerű. Adott Cameron, aki helyettes államügyészként dolgozik. Viszont jól kibabrált vele a sors. Pont egy olyan hotelszobát vett ki, ahol a szomszédban egy politikus éppen szexmaratont tart a szeretőjével. Nem is lenne ezzel - olyan - nagy gond. Csakhogy Cameron szem és fültanúja lesz annak, ahogy ezt a nőt meggyilkolják. Sőt, egy keveset is lát a gyilkosból, így potenciális tanúvá lép elő.

Cameron a munkájából kifolyólag szinte naponta találkozik rendőrökkel és FBI ügynökökkel. Viszont teljes sokként éri, amikor kiderül, hogy az ügyét Jack kapta. Az a Jack, akivel három évvel ezelőtt már együtt dolgozott, és akinek majdnem derékba törte a karrierjét...

Cameron és Jack között már az első pillanattól kezdve forr a levegő. Jack elég merev és hűvös, de a hideg külső mögött egy olyan férfi lakozik, akit még mindig érdekel Camaron. Bár ezt nagyszerűen tagadja.

Cameron és Jack ismét együtt dolgoznak, és versenyt futnak az idővel, mivel valaki kiszivárogtatja, hogy volt egy szemtanúja a gyilkosságnak.

A krimi szál nagyon gyenge. Már a könyv negyedénél kiderül, hogy ki volt a tettes, így az írónő nem sok mindent hagy az olvasó fantáziájára. Még a tettes gondolataiba is bepillanthattunk, így az indokra is fény derül.

Ennek ellenére igazán élveztem olvasni. Az írónő stílusa nagyon tetszik, a romantika és a humor keveredéséből egy igazán élvezetes olvasmány kerekedett.
A karakterek is nagyon el lettek találva. Cameron a munkájából kifolyólag igen eltökélt, és makacs. Független és humoros, és nem fél elmondani a véleményét. Jack eleinte elég hűvös, viszont a történet előrehaladtával ő is változik. Felszínre kerül a gondoskodó énje, amitől nem csak Cameron alél el.
A páros eleinte csak kóstolgatta egymást, de ahogy a cselekmény halad, úgy kerülnek közel egymáshoz. A kémia nagyon jól működött közöttük.

A többi karakter is elég kidolgozott, szóval erre sem lehet panasz. Cameron barátai is igazán szimpatikusak, főleg Collin. Mostanában szinte kötelező lett a romantikus történtekben, hogy a főszereplőnek legyen egy homoszexuális barátja. Viszont Collin nem egy tucatszereplő. Igazán megkedveltem. Az viszont nem tetszett, ahogy az írónő beállította a párját, Richard-ot. Vagyis inkább az, hogy az egész kötetben arra törekedett, hogy egy igencsak negatív karaktert faragjon belőle. A kötet végén viszont mintha kicserélték volna...

Cameron és Jack közötti régi konfliktus igazságára is fény derült, ami nem igazán lepett meg. Elég kiszámítható volt. Csakúgy, mint a kötet vége.
Ennek ellenére én mégis élveztem olvasni. Továbbra is figyelemmel fogom követni az írónő munkásságát, és minél hamarabb beszerzem az eddig megjelent köteteket.
A könyv egy sorozat kezdődarabja, így remélem, hogy a későbbiekben még találkozhatunk a párossal.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...