2014. 08. 18.

Nora Roberts - Megtalált álom

Fülszöveg:
Az Álom-trilógia harmadik része (I. Merész álom, II. Késleltetett álom) Laura Templetonról, a Templeton-szállodák másik örököséről szól, aki – miután házassága tönkrement – két kislányával új életet kezd, önálló, független életvitelt alakít ki: dolgozik a saját szállodájában és a boltban. Szembe kell néznie nap mint nap az új kihívásokkal, amikor találkozik gyermekkori barátjukkal, Michael Furyvel, aki a Templeton-istállóban tartja a lovait. Szenvedéllyel teli kapcsolatuk lassan szerelemmé alakul. Egy szörnyű földrengés után rábukkannak a boldogtalan Seraphina múlt században elásott kincsesládájára, benne az aranypénzekkel. Laura Michaelben megtalálja az igazi társát, élete nagy szerelmét.


Régi értékelés: 5
Borító: 3
Sorozat: Álom trilógia # 3
Eredeti cím: Finding the Dream
Kedvenc karakter: -
Oldalszám: 416
Kiadó: Gabo
Kiadás: 2002



Újraolvasás.

Pár hónapja egy antikváriumban ráakadtam a sorozat kezdő kötetére, és újraolvasva ismét beleestem ebbe a sorozatba. Imádtam a történetet, és a szereplőket is.
Vártam, hátha megtalálom a folytatást is valamelyik antikváriumban, de úgy esett, hogy pont a befejező kötetet sikerült beszereznem. De még így is - hogy kimaradt Kate kötetének újraolvasása - érthető volt minden.

Ez a kötet nagyszerűen lezárja ezt a romantikus és varázslatos sorozatot. A Merész álomban Margó életét követhettük nyomon, A Késleltetett álomban Kate ért végre révbe, és végül itt, a Megtalált álomban Laura rálelt arra, amit mindig is keresett.

Mind a három lány megtalálta azt, amit keresett. Sőt, még többet is.
A fülszöveg nem hagy túl sok képzelőerőt az olvasónak.
Laura, a Templeton örökös két évvel ezelőtt elvált halvérű férjétől. Azóta próbálja az életét egyben tartani. Két állást vállalt, és a két lánya sem könnyíti meg az életét. Kicsit irigykedik barátnőire, és úgy érzi, hogy ő az ötödik kerék.
Viszont amint felbukkan a bátyja, Josh régi barátja Michael, és a bérlőjévé válik, elkezdődik Laura utazása.

Eközben az írónő továbbviszi Seraphina történetét is. Megismerjük az utolsó részletet is, és végre teljessé válik a történet.

Úgy tűnhet, hogy Laura egy sablonkarakter. Egy örökösnő, aki csak partikra és összejövetelekre jár. De már az első oldalakon kiderül, hogy Laura egy örökké álmodozó, kicsit naiv, de eltökélt nő, akinek a családja a mindene. Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, ami a Templeton névvel jár. Mégis, érzelmileg nagyon kimerült.
Ekkor érkezik meg Michael az életébe...

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ezt a kötetet is szerettem. De most, hogy újraolvastam, látom a hibáit is. Elég lassan indul be a történet, és kevésnek érzem a párbeszédeket.
Viszont az írónő tudja, hogy mitől döglik a légy. Adott egy kedves örökösnő, aki nem az, akinek tűnik. Ehhez jön egy rossz fiú, aki nem az, akinek tűnik. És mellesleg imádja a lovakat. Adjunk hozzá még két édes kislány, egy csokor romantikát és kész is egy szerethető, romantikus regény.

Minden karaktert a szívembe zártam. Laura lánya, Kayla egyből levett a lábamról, csakúgy mint Michael-t.

Laura és Michael már tinédzser koruk óta ismerik egymást. Egy világ választotta el őket egymástól. Ezért Michael még mindig azt képzeli, hogy nem elég jó a nőnek.

A páros kapcsolata nagyon tetszett. Már az első találkozásuk után szinkronban voltak, és ahogy Michael a lányokkal viselkedett..Mint egy igazi apa.

Persze itt sem maradhatnak ki a többiek. A könyv annyira Laura kötete, mint Margo-é vagy Kate-é. Az ő életükbe is bepillantást nyerhetünk. Margo az újszülött gyerekével (is) tölti a idejét, míg Kate a terhességével. Szóval igen, a lányok révbe értek. És még Byron-ról szót sem ejtettem! Imádom azt a pasast!

Laura és Michael kapcsolata igazán tetszett. Michael megmutatta Laura-nak, hogy ő is nő. Michael pedig bepillantást nyerhetett egy igazi családba.
Laura lányai is központi szerepet kapnak a könyvben.  Míg Kayla könnyedén veszi azt, hogy a szülei elváltak, addig Ali megküzd vele. Ali nagy változáson esett át a könyv folyamán. Végre megtudta, milyen is az, ha valakinek van apja.

Természetesen Mr. és Mrs. T is felbukkannak és hozzák a formájukat.
A könyvet olvasva ismét azt éreztem, amit Roberts családregényeinél. Meghittség, romantika, összetartás.
Nem egy világmegváltó könyv, de tökéletes kikapcsolódást nyújt. Az egyik kedvenc sorozatom az írónőtől.
A könyvnek van hibája. Lassan indul, és egy epilógust is elbírt volna. De ennek ellenére szeretem, és többször újrafogom még olvasni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...