2013. 11. 11.

Nora Roberts - Merész álom

Fülszöveg:
Gyakran írtam könyveket a családról, a testvérek közötti kapcsolatokról. Ám a családot nem csak a vér és a közös ősök határozzák meg. Az emlékek, a gyengédség, a hűség és a reményvesztettség is. A legtökéletesebb az, ha a család barátságot jelent. A Merész álomban három különböző háttérrel rendelkező nőt mutatok be, akik véletlen körülmények folytán egy házban nőttek fel. Közös volt a gyermekkoruk és az a hűség és barátság is, ami a családot jelenti. Van egy közös álmuk, melyet egy szomorú legenda ihletett. Ám mindegyiküknek megvan a maga külön saját álma is. Margo, a házvezetőnő lánya arra vágyik, hogy valaki lehessen. És amikor a világa darabjaira hullik, nem mehet máshova, csak haza. Mit tesz egy nő, mikor elveszít mindent, ami addig fontos volt számára? Hogyan küzd meg a nyilvános botrány megalázó élményével és az anyagi összeomlással? Margo újrakezdi az életét, egy új, egy merész álommal. Azokkal a nőkkel, akik szívbéli nővérei, azon fáradozik, hogy valóra váltsa ezt az álmot. Margo története nem más, mint az önfelfedezés, a kockázat és a jutalom története. És természetesen a szerelemé. Joshua Templeton és Margo között a vonzalom már gyermekkoruk óta érlelődik. Felnőttként – makacs, önfejű felnőttként – kezelni ezt a vonzalmat és megtanulni elfogadni a másikat olyannak, amilyen, egy újabb kockázat és egy újabb álom. Remélem, Önök is örömmel osztoznak majd ezen az álmon.


Borító: 3
Sorozat: Álom trilógia # 1
Eredeti cím: Daring to Dream
Kedvenc karakter: Josh, Mr. és Mrs T
Oldalszám: 422
Kiadó: Gabo
Kiadás: 2002


Szeretem Nora Roberts könyveit. A maga stílusában verhetetlen. Szeretem az egyszerű, romantikus könyveket, és Roberts-től ezt meg is kapom. Pár órás kikapcsolódást nyújtanak a könyvei. A séma lehetne egy idő után unalmas, mert hogy lehet 100 romantikus könyvet megírni úgy, hogy ne ismétlődjenek egyes jelenetek? Nos Roberts-nek ez is sikerült.
Az egyik kedvenc sorozatom tőle az Álom trilógia. Ezt már csak a MacGregor  család, és a MacKade fivérek előzik meg. Imádom az ilyen családos sorozatait, nincs mese.
Évekkel ezelőtt olvastam már a sorozatot, akkor még csak ebook-ban. Most, végre sikerült megszereznem ezt a kötetet, és jelentem, egy nap alatt be is faltam.

Az alapötlet tetszik. Három lány, három sors. Hiába, mindannyian ugyanabban a házban nevelkedtek, de mégis teljesen mások. Ha kicsit gonosz akarok lenni, akkor sablon karakterek.
Ott van Margo, a házvezetőnő lánya, aki mindig többre vágyik, mint amije van. Fiatalon elhagyja a "családi fészket" és megkezdi karrierjét. Nagyszájú, humoros, merész és egoista. De végtelenül hűséges azokhoz, akiket szeret.
Kate a tipikus realista. Mindent tárgyilagosan néz, és eléggé fiús a kinézete. Kedves lány, de sokat nem lehet megtudni róla. Könyvelő, ezáltal  kötelező az aktakukacokhoz méltó viselkedés, de a humorával valamelyest enyhíti ezt a beskatulyázást.
És ott van Laura. Aki első látásra tökéletes. Kedves, aranyos, jól nevelt. Amolyan tyúkanyó típus.
Ez a három lány nem is különbözhetne egymástól, mégis, a legjobb barátnők. Sőt, testvérek.
Be kell vallanom, ahányszor Margo-ra gondolok, nem egy szőke, szexis szupermodell-t látok magam előtt. A neve tehet róla. Én inkább spanyolnak képzelem, barna hajjal.
A történetet megfűszerezi Seraphina története is, és annak kincsei. Az alapötlet egyszerű, de mégis rendkívül szórakoztató.
Margo, a nagy bukása után hazatér a Templeton házba. Azt tervezi, visszavonul egy kicsit, és eldönti, hogy hogyan tovább. De semmi sem úgy történik, ahogy azt várta. Anyagilag a csőd szélén áll, és szembesülnie kell a saját hibáival, és azzal, hogy pár dolog megváltozott, mióta a saját lábára állt. Laura házassága tönkrement, Kate túlhajszolja magát, és az anyjával sem javult a kapcsolata.
A történet nem csak arról szól, hogy Margo miként találja meg a nagy Őt, Josh személyében, aki mellesleg Laura bátyja. Ha már Josh-nál tartunk. Imádom a pasast. Mindig ott volt a háttérben, hogy segítsen Margo-nak. Persze a lány erről semmit sem tudott. Josh tinédzser kora óta szerelmes Margo-ba, de ezt a lány nem tudta. Minden elismerésem Josh-nak a kitartó munkájáért. A fél életét azzal töltötte, hogy a nőre várt. És amikor közelebb kerültek egymáshoz, akkor sem változott meg. Nem lett követelőző. Ő amolyan csendes víz, partot mos típus. Kivárta az idejét. Ami még nagyon tetszik Josh-ban, hogy nem babusgatta Margo-t. Megmondta neki nyíltan, ha valami gondja vagy baja volt vele. Míg a többiek elfogultak voltak Margo-val, addig Josh nyíltan, sőt sokszor nyersen elmondta a véleményét a nőnek.
A kapcsolatukra is a szenvedély a jellemző. Margo forrófejű, indulatos, míg Josh a türelmesebb fajta. De a nő pillanatok alatt kihozza a sodrából.
Viszont kicsit haragszom Josh-ra, mert a könyv végén túl hamar vonta le a következtetéseket. De ez is kellett ahhoz, hogy végre túljusson a féltékenységén.
Nagyon tetszett, hogy Margo a lábára állt. Csüggedt pár napig, és utána belevágott a saját kis üzletébe. Vagyis a lányok belevágtak, mert mindhármuké a Látszat. Tetszett, hogy lépésről lépésre követhettük a bolt megalakulását.
Még had említsem meg Mr. és Mrs. T-t. Imádom őket! Kicsit hiányoltam őket, mert keveset szerepeltek. De amikor felbukkantak...Imádom őket.
Az egész könyv megvett kilóra. És felfigyeltem arra is, hogy Kate párja, Byron is meg lett említve.
Nora Roberts most sem hazudtolta meg önmagát. A könyv vicces, romantikus és humoros. Imádom a szereplőket, és az egész történet úgy, ahogy van. Egy könnyed, pár órás kikapcsolódás, és garantált, hogy jól fogsz szórakozni olvasás közben.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...