2013. 06. 03.

Cor Leonis kiadó és a Könyvhét



A mai napom nem indult jól. De gondolom ez senkit sem érdekel, szóval átugrok az izgalmas részekre.
Fél órával ezelőtt megnéztem az email-eimet, és nagyot dobbant a szívem, mivel a Cor Leonis megosztotta az olvasóival, hogy mi is várható tőlük a pár nap múlva kezdődő Könyvhétre.
Bevallom, egyből lázba jöttem, és a moly-ra fellépve csak még jobban, hiszen a Kiadó még tovább ment, és rengeteg jó akcióval készül a Könyvhétre.
Kicsit elfogult vagyok, mivel nálam az első helyen szerepelnek a hazai kiadók listáján. És, nem csak azért, mert a kedvenc írónőm könyveit kiadják, hanem az olvasókkal való kommunikációjuk miatt is.
Szóval, aki kilátogat a Könyvhétre, az feltétlenül látogasson el a Kiadó standjához is, mert nagyszerű akciókkal várják az olvasókat, még nagyszerűbb könyvekkel, @Gretty-vel is lehet találkozni, és… Hátha elárul a kiadó néhány kulisszatitkot. (Feltett szándékom néhány titkot megtudni) Ó, és ha még nem említettem volna, van egy olyan érzésem, hogy elég sok időt fogok én is eltölteni a kiadó standjánál. :-)

Hősiesen bevallom, hogy az ICED-Megnyílik az ég c. könyv beleolvasóját nem olvastam el, és nem is fogom. Hogy miért? Nyersen szólva, mert nem vagyok hülye. Ha elolvasnám, tuti, hogy aludni se tudnék péntekig, és én imádok aludni. Az Új nap virrad-nál is ezt a koncepciót követtem. Igaz, hogy majd’ bele őrültem, hogy nem olvashatom el azt a (jelen esetben 26 oldal) kis részletet, de jobb a békesség.
De ti csak tegyétek, olvassátok el az a 26(!) oldalt, örüljetek helyettem is.
Itt tudtok beleolvasni.




Junot Díaz  - Így veszíted el c. könyve alig egy hónapja jelent meg, de a Kiadó nem tétlenkedik, mert jön az Oscar Wao rövid, de csodálatos élete. Szépirodalom ide vagy oda, Díaz az előző könyvével megmutatta, hogy érdemes rászánni az időt.
Itt tudtok beleolvasni a könyvbe.

Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.
Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátornak, amiért súlyos árat fizetett.
A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.


Jasper Fforde pár hónappal ezelőttig ismeretlen volt számomra. Pár blogger véleményét olvasva viszont felkeltette az érdeklődésemet A Thursday Next-sorozat első része, a Jane Eyre eset. Most, itt a várva várt folytatás, Egy regény rabjai címmel. A borító nagyon tetszik, de nem akarok lelőni semmi poént, szóval míg meg nem szerzem a sorozat első részét, addig ebből egy betűt sem akarok
elolvasni.

Jasper Ffforde kitűnő második regényében folytatódik a Jane Eyre esetben elkezdődött ötletgazdag, fordulatos és elképesztően eredeti irodalmi kaland – ismét a találékony és rettenthetetlen irodalmi zsaru, Thursday Next főszereplésével. Mivel élete szerelmét, Tedet nemlétezővé teszi a korrupt Góliát Konszern, Thursday kénytelen beállni a regényeken belül működő rendőrség, a Juriszfikció kötelékébe, ahol is kiképzőt és társat kap Dickens Szép remények című regényének szereplője, a férfigyűlölő Miss Havisham személyében. Miután elsajátítja új szakmájának csínját-bínját, Thursday vakmerő kirándulást tesz Poe A holló című versében, fejest ugrik Kafka és Austen műveibe, de még Beatrix Potter egyik mesekönyvében is akad dolga. Fergeteges kalandjai során életveszélyes véletlen egybeesések célpontjává válik, hitelesítenie kell egy gyanús körülmények között felbukkant új Shakespeare-darabot, és ha ez nem volna elég, meg kell akadályoznia, hogy a föld összes élőlénye egyik napról a másikra ragacsos, rózsaszínű zselévé váljon…

 Syrie James is ismeretlen számomra, ellentétben Jane Austen-nal. Igaz, egyik könyvét sem olvastam még.
A fülszöveget olvasva elég jó könyvet vehet majd kezébe az olvasó. A borító is tetszik… Szóval… Igen, várólistára vele.
Itt tudtok a könyvbe beleolvasni. 

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?
A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.
Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.



Gary Shteyngart – Abszurdisztán c. könyve is érkezik pár nap múlva. Be kell vallanom, a borító elcsábított. Nem tudom, hogy mit várjak tőle, de a fülszöveget olvasva úgy gondolom, megér egy misét.
Itt beletudtok olvasni.

Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben − apja jóvoltából − az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén.
Az orosz származású, Amerikában élő Gary Shteyngart regénye akasztófahumorral megspékelt mai szatíra a különböző kultúrák, vallások és egyének egymás mellett éléséről a történelem szagos szelei közepette.

Ezek voltak a Kiadó Könyvheti megjelenései. De aki valamilyen oknál fogva nem talált magának legalább egy könyvet, vagy nincs olyan helyzetbe, hogy megvegye őket, én még így is azt mondom, hogy érdemes ellátogatni majd a Kiadóhoz, hiszen ezek várnak ránk: (forrás: http://moly.hu/esemenyek/84-unnepi-konyvhet-a-cor-leonis-kiadoval)

·         a legjobb áron akarjátok beszerezni újdonságainkat, és korábbi könyveinket,
·         dedikáltatnátok magyar szerzőinkkel,
·         élőben találkoznátok egy irodalmi nyomozónővel…

Ha már a Könyvfesztiválon is meglátogattál bennünket, és vásároltál nálunk, hozd magaddal a nyugtát, hiszen:
·          aki Jasper Fforde-könyvet vásárolt, most kedvezményt kap az Egy regény rabjaira,
·         ha Junot Díaz könyvet vett, az Oscar Wao rövid, de csodálatos élete kapcsán lelhet engedményre,
·         amennyiben Karen Marie Moning könyveire csaptál le, az Iced – Megnyílik az ég című újdonságunk árából engedünk.

Dedikálások:
2013. 06. 09., vasárnap (pontos időpontok később)
• Dr. Csermely Gyula, a nagy sikerű Ha 1 nő gyereket akar szerzője dedikálja könyvét, de akár a hangoskönyvet is
• Lezsák Levente, a bűbájos Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset című meseregényét dedikálja, de szívesen beszélget az állatbarátokkal és a filmes produkciók iránt érdeklődőkkel a lovaskaszkadőri munkáról is
• Domokos Gábor forgatókönyvíró, a Reklámország peremén és a Speedy című könyvek írója szignózza mindkét könyvét
• P. Papp Zoltán költő dedikál


Könyveinkre a Könyvhét alatt 25% kedvezményt adunk.
Emellett ajándék könyvjelző, 500 Ft-os könyvek, vidám hangulat vár mindenkit a szökőkútnál lévő 19-es, Cor Leonis standnál.

Szóval, aki nem akar kimarni ebből, jöjjön a 19. standhoz!

2 megjegyzés:

  1. Annyira nem is voltál ott sokat. :P :(

    VálaszTörlés
  2. Lehetséges. Úgy volt, hogy Wee-vel megyek, de útközben rosszul lettem. Aztán csak elmentem anyuval, és az első utam a Cor Leonis-hoz vezetett. ;-)
    Utána pedig...Összefolynak az események. Én rohangáltam, anya jött utánam, szóval komolyan nem tudom, mennyi ideig voltam kint. :-D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...