2012. 12. 02.

Kathleen E. Woodiwiss – Jo Beverly – Tanya Anne Crosby – Samantha James: Esküvő éjfélkor

Fülszöveg:
Négy híres írónő kisregényét tartalmazza ez a kötet. Négy menyasszony, négy váratlan esély a boldogságra.
Az Eltökélt menyasszony egy belga csatatéren utazik keresztül, mindenórásan, mert nem hajlandó tudomásul venni, hogy születendő gyermeke fattyú. De ha a vér szerinti apa már nem teljesítheti kötelességét, megfelel-e a százados, aki önzetlenül hajlandó segíteni? Vagy nem is olyan önzetlen az ajánlata, hanem két valamit cserébe?
A Csók éjfél után hősnője egy hercegkisasszony, akinek egyetlen barátja van gyerekkorában: a kertész kisfia. Miután a herceg eltávolítja a kertészt és családját a birtokról, a fiút egyetlen gondolat élteti, hogy megmutassa, belőle is lehet úriember. És amikor a herceg halála után lányának két hét alatt férjhez kell mennie, mert különben elveszíti az örökségét, egy titokzatos férfi kéri meg a kezét…
Botrányos menyasszony: a férjhez menni nem akaró, büszke fiatal nő megcsókol egy megrögzött agglegényt, akinek be sincs mutatva! A lány apja, hogy elejét vegye a szóbeszédnek, ragaszkodik a házassághoz. Az erőszakkal, zsarolással összeboronált pár azonban egymásba szeret….
A Csábító csók az ifjú angol arisztokrata lányt és újdonsült férjét, a déli ültetvényest egyesíti, és örök boldogságot ígér. De lehet-e boldog az a házasság, amelyet pénzen vett menyasszonyal kötnek? Ráadásul ugyanazt a lányt már előbb el akarta adni nagybátyja egy gazembernek, aki nem szokott lemondani arról, ami az övé.



Jo Beverley: Az eltökélt menyasszony 
Kate Dunstable és Charls Tennant

Sok mindent nem lehet írni erről a kisregényről. 88 oldalas, ebből 40 oldal csak arra ment el, hogy Kate hogyan szül. Többet tudtam meg arról, hogyan is zajlik egy szülés, mint a szereplőkről. Kate elég normálisnak tűnik, bár a megrögzöttsége, hogy összeházasodjon a férfival, akitől a gyerek van, kicsit sok. – Házasok voltak, csak kiderült, hogy a férfi megrendezte az egészet. Amikor kiderül, hogy a férfi meghalt a háborúban, Kate szülés közben összeházasodik Tennant századossal. Hát igen…
Másnap miután megszületett a gyerek, mindenki megy a maga dolgára. Charles folytatja a háborút, Kate pedig az egyik táborba megy, ahol a többi katona feleség van. Charles-ról több szó szinte nem is esik, csak a történet utolsó 10 oldalán.
Kate hazamegy, félévvel később pedig Charles után. Meg is találja a férfit. Egyből felmerül egy kisebb bonyodalom, aminek túl sok értelme nem volt. Kiderül, hogy az álházasság, amit a gyerek apjával kötött nem is álházasság. Így mindenki boldog.
Felejthető történet, szinte semmit sem tudni meg a szereplőkről, főleg Charles-ról nem.

Értékelés: 3


Tanya Anne Crosby: Csók éjfél után 
Lady Viktoria Haversham és Thomas Smith/Thom S. Parker

Az alaptörténet nagyon jó. A kivitelezés is. Bár sokszor voltak szóismétlések, és egy két szleng, ami nem illett oda.
Thomas az első pillanattól kezdve szimpatikus volt. Aki miatt ennyire lehúzom a történetet, az Viktoria.
Szerintem még nem olvastam olyan női főszereplőről, aki ennyire idegesített volna. Voltak, akik a butaságukkal idegesítettek, de ez a nő szó szerint irritált, idegesített és nagyon felbosszantott a viselkedésével.
Már a bevezetőben, amikor még kislányként jelenik meg, már akkor kezdett unszimpatikussá válni. És ez a történet folyamán olyan ellenszenvbe csapott át, ami igen ritka nálam. Annyira idióta, hogy ahhoz tehetség kell. A gyerekkori barátjától elválasztják, akivel kölcsönösen szerelmesek voltak egymásba. Bő tíz év múlva, megjelenik egy Thom S. Parker, aki feleségül akarja venni. Nem ismeri fel a gyerekkori szerelmét, és a nevük is kísértetiesen hasonlít. No comment… Mindezek mellett, felszínes, kicsinyes, idegesítő, házsártos, szőrszálhasogató, zsugori, ostoba, és még sorolhatnám. Fel nem fogom, hogy egy ilyen szimpatikus alak, mint Thomas, mit akar tőle. És persze Viktoria a történet utolsó két oldalán döbben rá, hogy ki is a férje.
Abba akartam hagyni a történetet, mert már nagyon elegem volt Viktoria-ból, de nagy kínok árán csak elolvastam… Ez egy olyan olvasmány, amit inkább kihagyna az ember, hacsak nincs mazoista kedvében.

Értékelés: 2


Samantha James: Botrányos menyasszony
Lady Viktoria Carlton és Miles Grayson, Stonehurts grófja

Régebben olvastam már ezt a történetet ebook-ban, de jó volt újraolvasni. És… Végre. Egy normális szereplőgárda, normális helyzetekkel, normális lereagálásokkal. Eddig ez volt a legjobb ebből a négy kisregényből. Már attól féltem, hogy nem fogok egy jó történetet olvasni. De hála az égnek, itt van ez.
Viktoria szimpatikus, kicsit feminista, de nem viszi túlzásba. Megértettem, hogy miért nem akar férjhez menni. Egyszer sem csalódtam benne. Úgy viselkedett, ahogyan én is tettem volna, és ez tette számomra nagyon szimpatikussá.
Miles is nagyon szimpatikus volt. Tipikus mogorva alak, aki végül csak nem olyan, amilyennek mutatja magát. Bár nem igazán tetszettek az előítéletei. De nem is kell ezt ragozni. Az alaphelyzet, és a megoldások is jók voltak, és Heather-t is sikerült megkedvelnem annak ellenére, hogy alig szerepelt. Romantikus, szórakoztató, néhol egy kis humorral megfűszerezve. Így kell ezt csinálni.

Értékelés: 5


Kathleen E. Woodiwiss: Csábító csók 
Realynn Barett és Jeff Birmingham

Úgy tűnik, ebből a négy novellából egy volt igazán jó. És az nem ez volt.
Már az első oldalon csöpögött a nyáltól. Szeretem a romantikát, de ez… Mind a két szereplő annyira nyálas volt. Jeff jobban hasonlított egy túlfűtött rossz kamaszhoz, mint egy 33 éves férfihoz. Realynn szűzlány létére, olyan volt, mintha összekeveredett volna benne egy 1000 éves tapasztalt nő és egy kurtizán. Nincs kiforrott személyiségük.
A történet kiforratlan, zavaros és lezáratlan. És a stílusa is pocsék. Egész végig untatott, mert nem volt értelme az egész történetnek. De csak azért is végig szenvedtem. Fél csillagot is csak Felix, a macska miatt kapott.

Értékelés: 0,5

Legszívesebben 1 pontot adnék ennek a könyvnek, mert négy történetből egy volt az, ami értékelhető. De szerencséjére, ott van Samantha James, aki megmentette ezt a kiadványt.



Értékelés: Átlagszámításban 3,5
Borító: 4
Sorozat: -
Kedvenc karakter: James: Lady Viktoria Carlton, Miles Grayson; Crosby: Thomas Smith
Oldalszám: 384
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás dátuma: 2003

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...