2012. 10. 28.

Sherrilyn Kenyon - Angyali csók

Fülszöveg:

Wulf Tryggvasen egykor viking harcos volt, most halhatatlan Sötét Vadász, akinek súlyos emlékezetvesztést előidéző ereje van. Bárki, aki emberi alakjában találkozik vele, öt perc múlva már nem emlékszik rá. Egyéjszakás kalandoknál nagyon hasznos ez a tulajdonság, ám megnehezíti, hogy értelmes és tartalmas kapcsolatokat alakítson ki; igaz szerelem nélkül azonban soha nem lesz képes visszanyerni a lelkét.
Legújabb küldetése rémálommá változik – rettenetes démonhordával kell megküzdenie, s megvédenie Cassandrát, az elátkozott faj hercegnőjét. Cassandra leendő gyermeke menti majd meg a világot a nagy Pusztító rémuralmától, ám egy ősi átok miatt a lány ideje véges: huszonhét évesen kínhalált kell halnia – addig pedig alig néhány hónap van csak hátra…
Kettejüknek kell szembeszállniuk a mindenre elszánt szörnyekkel, s a bátor nő végül rabul ejti Wulf fagyos, érzéketlen szívét, s talán elnyerhetik a boldogságot…


Újraolvasás.

Másodjára olvasom ezt a könyvet,de még most sem érzem olyan jónak mint a többit. Wulf és Cassandra története számomra nem ütötte meg a Sötét Vadász mércét.
Talán ez azért van mert Wulf-ról csak a Végzetes Ölelésben olvashattunk pár sort?Nem tudom. Minden esetre Wulf nem bűvölt el annyira mint a többiek.
Ebben a kötetben egy vikingről olvashatunk és egy apollita örökösnőről akitől a világ fennmaradása függ.
Wulf-ot egy átokkal sújtották,és szerencsétlent mindenki elfelejti öt perc után,kivéve a vérvonalából valókat,a Sötét Vadászokat na meg a vér vadászokat.
Megismerkedtünk egy kicsit a viking kultúrával is.
Cassandra nem lesz a kedvenc női szereplőm,de végül is szimpatikusnak találtam.Elég nehéz úgy élni,hogy tudod,hogy mikor fogsz meghalni,de ő bátran viselkedett,bár volt amikor kiborult.De úgy hiszem,hogy ha a helyében lettem volna,és is így reagálnám le a dolgokat.
Az eddigi kötetektől eltérően ez a kötet elég nagy időt ölel fel.Több hónapot.
És itt nem is nagyon az érzelmekről van szó,inkább a mitológiáról.
Betekintést nyerhetünk az apolliták és a démonok életébe,és őszintén szólva engem ez jobban lekötött,mint Wulf és Cassandra.
Kenyon-ban ez a jó,hogy több kultúrát ötvöz és ismertet meg velünk.Görög,római,kelta,viking és még sorolhatnám. Az ember kedvet kap,hogy utána járjon,és olvasson a régi időkről.
Chris-t igazán megkedveltem.Az ő is Wulf kapcsolata hasonló mint Kyrianosz és Nick kapcsolata.Sokat nevettem a szócsatáikon.


 „Chris elmélyítette a hangját, és Wulf dallamos skandináv akcentusát utánozva így szólt:
– Meg ne moccanj, még meghorzsolod magad! Hoppá, ez csak nem egy tüsszentés volt? Azonnal hívni kell egy specialistát Belgiumból. A fejed fáj? Odin, irgalmazz, remélem, nem valami tumor! Gyorsan, gyorsan, legjobb lesz, ha most rögtön CT-vizsgálatra visszük.”


Ash ismét képviseltette magát Simivel együtt.Egyszerűen imádom őket.Csak azt nem értem,hogy a Sötét Vadászok hogy nem jöttek még rá arra hogy Ash nem egy mezei Sötét Vadász.Amiket a könyvek végén művel,igazán lehetne fogalmuk arról,ki is Ő valójában…
Katra érdekes szereplő.Miután Ash könyvét elolvastam sokkal jobban figyeltem itt is.És be kell vallanom,így utólag felfigyeltem a hasonlóságokra….
És Zarek.Óóó.Ujjongtam,amikor feltűnt,és örültem hogy kezd barátkozni.Na és a közös csatába indulás.Jajj jaajjj.Imádtam.
Urian…Igazán sajnáltam szegényt.De remélem jóra fordul a sorsa.

 „– És mi lesz, ha baja esik?
A baba tüsszentett.
Wulfnak félre kellett ugrania, mert a kicsi orrlyukaiból lángok csaptak fel, és majdnem megperzselték a lábát.
– Bocsánat – szólalt meg a baba éneklő hangsúllyal. – Majdnem Sötét Vadász sültet gyártottam belőled, ami nagy kár lenne, mert nincs nálam szósz. – A bébi hátrahajtotta a fejét, hogy fölnézzen Ashre. – Tudod, a sült Sötét Vadász nem jó magában. Mindig kell mellé…
– Sim – dorgálta halkan Ash, és lecsatolta a hordozót a melléről.
A baba újra ránézett.
– Ó, elfelejtettem akri. Bocsánat! Gooáááá, gooáááá.”


Értékelés:4
Borító: 2,5
Sorozat:  Sötét Vágyak Vadásza ( Dark Hunters) # 5
Kedvenc karakter:  Zarek, Simi, Acheron, Urian, Kyrianosz, Talon
Oldalszám: 480
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás dátuma: 2010

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...